Poederoplosinstallaties

VD Procestechniek B.V. heeft een ruime kennis van zaken omtrent systemen waarbij poeders in vloeistoffen worden opgelost. Omdat deze systemen bijna altijd deel uitmaken van een totaal proces en wij bekend is met deze totaal processen kunnen wij  zowel standaard als “Tailor made” oplosinstallaties leveren voor zowel “Batch gewijs”  oplossen als “In line” oplossen.

Buiten de traditionele oplostanks (Batch)  worden  in  veel  processen de poeders “in line” opgelost.

Bij het  “inline” poederoplossysteem worden de poeders  via een handstort, Big-Baglosstation of een pneumatisch transport, in de  daarvoor bestemde oplosapparatuur  gedoseerd om in de vloeistof-stroom te worden opgenomen en opgelost cq gemengd.

De vloeistofstroom  kan worden gecreëerd  door over een aanmaak tank te circuleren, welke  vooraf is gevuld met vloeistof   of  d.m.v. een transport van de vloeistof van een voorraadtank naar een aanmaaktank.

Men kan op twee manieren, in-line, poeder in een vloeistof oplossen:

  • d.m.v. een in line oplosunit type VD
  • d.m.v. een straalmenger

De VD – Inline-oplosunit is leverbaar in twee uitvoeringen, de VD 10 en de VD 20in-line oplosunit, elk met met een oploscapaciteit van max. resp. 5.000 kg en 10.000 kg

De straalmenger is uitgevoerd met verwisselbare düsses en is leverbaar in een NW 40, NW 50, NW 65, NW 80 en een NW 100 uitvoering, elk met een poeder oploscapaciteit van resp. 500 kg, 1,500 kg, 4.000 kg, 7.000 kg en 10.000 kg per uur, uiteraard afhankelijk van de het vloeistof en de type poeders. 

Testen:
VD Proces Equipment heeft een VD 20 testmachine beschikbaar, compleet met storttrechter en frequentieregelaar.

Back to top